31. lokakuuta 2014

Prosciuttopizza


Heip ja väsyneet terpat kaikille! On kuulkaas sellaset määrät tenttikirjoja päntätty ja niitä tenttejä suoriteltu, että tämän viikonlopun jillailut tulee tosi tarpeeseen. Karkasin tänään luennolta ja lähdin nimittäin junailemaan tänne Tampereelle meidän perheemme kylpyläosakkeeseen. Ensimmäisen junamatkan menin muuten semmottisella maitojunalla ettei mitään rajaa - en edes tiennyt, että sellaisia likaisen siniharmaita, järkyttävän korkeita ja mun mielikuvissa neuvosto- tai natsiaikaisia karmeata kitinää, natinaa ja jyskettä pitäviä junkkuja on enää edes olemassa! Mun mielestä se juna oli oikeesti vähän pelottava, ja puristinkin käsissäni ollutta iPadia kuin vimppaa päivää siellä metsien keskellä, ihan kuin siellä nyt olisi mikään nettikään toiminut.

Palaillaanpa täältä kylpylän rennoista fiiliksistä kuitenkin parin viikon takaisiin pizzasessareihin, kun V:n kanssa valmistettiin brunssipizzaksi tätä herkkua. Mun on pakko sanoa, että en ole koskaan valmistanut niin maukasta pizzaa kuin tuo kuvissa kököttävä köntsä! Niin ohut ja rapea pohja, että voitti jopa Kotipizzat sun muut. Ah.

Mä lähden nyt relailemaan tuonne saunan lämpöihin ja sieltä jatkan salamana hoitelemaan mun järkkyjä univelkoja pois nimimerkillä ai miten niin ei ole hyvä idea lukea puoli kolmeen asti aamuyöllä... 

Tarvitset pohjaan:
1/2 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
n. 7,5 dl vehnäjauhoja
reilu loraus oliiviöljyä
2 tl suolaa
3 3/4 dl vettä

Tarvitset täytteisiin:
(oliivi)öljyä paistamiseen
2 valkosipulin kynttä
1 salottisipuli
1 tlk (n. 300g) tomaattimurskaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
basilikan lehtiä (haluamasi verran)
Mozarella-raastetta (mulla meni 1 pss)
1 pkt prosciuttoa eli ilmakuivattua kinkkua
kirsikkatomaatteja

pizzan paistamisen jälkeen:
basilikan lehtiä


1. Miksaa kaikki pohjan ainekset kulhossa ja vaivaa hetki. Jaa taikina kolmeen osaan ja litistele ja venyttele ne ohuiksi pizzapohjiksi leivinpapereille pelleille. Anna kohota täytteiden valmistelemisen ajan.


2. Silppua valko- ja salottisipulit. Kuumenna öljy paistokasarissa ja pyöräytä sipulit sekaan. Anna muhia hetki. Lisää mukaan sitten tomaattimurska sekä suola, sokeri ja silputut basilikan lehdet. Anna muhia kymmenisen minuuttia ja levittele sitten pizzapohjien päälle.


3. Ripottele juustoraasteet tomaattikastikkeen päälle. Asettele sitten revityt ilmakuivatut kinkut sekä siivutetut kirsikkatomaatit pizzan päälle. Paista pizzaa sitten 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele juuri ennen tarjoilua basilikan lehtiä pizzan päälle.


Peeäs Susirajalla oli mukavat viidentoista asteen pakkasetkin ja toppatakille oli totisesti käyttöä. Mä ihan totta olin tosi fiiliksissä raikkaista pakkasista, mutta vielä täytyy vähän aikaa porskuttaa loskasösseleissä...

(C) Taikakaulin 2014

9. lokakuuta 2014

Throwback: lakkiaisten kutsut & kiitokset



Heipparallaa! Mulla on ollut tänään niin kiva päivä, että ei huvita mennä nukkumaan (mikä taas huomisaamuna tuntuu maailman tyhmimmältä idealta...) ja päätinkin tulla pikapostaamaan pikaiset kuulumiset tänne. Mulla on kaikki täällä uudessa opiskelukaupungissani fine, viihdyn täällä ihan hyvin! Tänään oli kuitenkin ihan erityisen kiva päivä, eikä mulla edes nyt sen kummempia syitä ole - akateemisen englannin suullinen esitelmä meni tosi kivasti, töissä ihmiset olivat todella hyvällä tuulella, täällä susirajalla on aamuisin jo ihanaa pientä huurretta ja pakkasta ja - last but not least - oon fiilistellyt all-time-favorite Beatlesin tahtiin. Yläkerran naapuri muuten huudatti tässä vähän aikaa sitten Mattia ja Teppoa eräänä perjantaiyönä kahteen asti siihen malliin, että mun massiiviset kynttilänjalat tärisivät pöydällä. Voitte nyt sitten varmaan arvata, että oon todellakin vastannut naapurille pitämällä viimeisimmät päivät volumen kyllä ihan huolella siellä kuuluisassa kaakossa.

Koska mulla on ollut tänään tosiaan ihan superkiva päivä, aloin selailla kaikkia ihania kuvia. Mun nokan eteen pätkähti kansiollinen ylppärikuvia ja päätinkin ihan ruokaan liittymättömästi vilauttaa mun kutsu- ja kiitoskorttien fotot täällä. Molemmat kuvat nappasi mun kärsivällinen luottokuvaajani isi, ja oon edelleenkin ihan huisin tyytyväinen kumpaiseenkin. Minä sitten photoshoppailin kuvat lisäten muun muassa tekstit, tilasin kortit (kiitoskortti smartphoto.fi ja kutsukortti ifolor.fi) ja into piukeana sitten sujautin jokaisen kortin ajatuksella ja lämmöllä kuoreensa. Uskokaa tai älkää, mä en suinkaan lätkässyt randomilla mitä tahansa postimerkkiä kuoren kulmaan, vaan valkkasin jokaiselle saajalle tietyn ja tarkkaan valitun postimerkin. Mama sitten hoiteli kortit mun postimerkkiprosessin ja lyyratarralänttäilyn jälkeen postin vietäväksi.

Tarinoisin tässä mielelläni vielä vaikka millaset pätkät, mutta nyt mun on kyllä annettava nukkumatille periksi ja painettava tenttikirjan viisastuttama pääkki tyynyyn, aamulla kun on kuitenkin kasilta tekstitaitojen ja kielitiedon luento. Viikonloppuna ajattelin tenttilukemisten lomassa kuitenkin tulla päivittelemään ihan kunnon kuulumisia tänne, joten stay tuned! :-)



Sittenkin vähän ruokaa ;-) #opiskelijalife

©2014 • Taikakaulin